بی نیازی نابینایان از عصای سفید: هدایت با نسل جدید عینکهای هوش مصنوعی امکان پذیر شد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، عینک شرکت «لومِن» «lumen»، فناوری خودران و هدایت لامسه را برای تقلید عملکرد اصلی سگهای راهنما یکپارچه میکند.
این شرکت در سال ۲۰۲۰ توسط «کورنل آماری» «Cornel Amariei» تأسیس شد تا راه حل مقیاس پذیری را برای کمک به نابینایان در جهان ارائه دهد. اگرچه سگهای راهنما موثر هستند، اما هزینه آموزش نیم میلیارد دلاری آنها و تربیت سالانه تنها ۲۰۰۰ سگ راهنما، بسیار کمتر از برآوردن نیازهای بیش از ۳۰۰ میلیون فرد کم بینا و نابینا در سراسر جهان است.
انگیزه آماری برای این هدف از پیشینه خانوادگی او ناشی میشود؛ جایی که همه اعضای خانواده اش به جز وی دارای معلولیت هستند. این دلیل کاملا شخصی، او را بر آن داشت تا این به نیاز فناوری کمکی پیشرفته بپردازد. لومِن اکنون یک گروه ۵۰ نفره متشکل از مهندسان، متخصصان معلولیت، طراحان و دانشمندان را در شهر بخارست گرد هم آورده تا به ایمنتر و در دسترستر کردن تردد عابران پیاده معلول کمک کنند.
عینک لومِن با استفاده از یک رابط لمسی و هدایت سر کاربر، او را به سمت مسیرهای ایمن راهنمایی میکند. «رابرت گات» «Robert Gutt»، مدیر ناوبری این شرکت، میگوید این عینک یک نقشه سه بعدی و معنایی مجازی از محیط اطراف ایجاد میکند و خیابان ها، پیاده روها و سایر اشیاء را متمایز میکند.
وی افزود: «این سیستم برای استفاده در فضای باز طراحی شده است که محیط بسیار پیچیده تری را ارائه میدهد. این محیط میتواند یک پارک، ایستگاه قطار، یا یک میدان بزرگ باشد که بسیار پویاتر از مسیرهای نسبتا قابل پیش بینی یک ماشین خودران است، که برای عملکرد باید در جاده بماند. به همین دلیل، ما از بازخورد صوتی استفاده میکنیم و در موقعیتهای خاص، مانند نزدیک شدن به پلهها یا گذرگاه، سیستم اعلانهای صوتی را برای راهنمایی کاربر ارائه میکنیم».
همچنین، این عینک میتواند به نقشههای گوگل متصل شود تا با دانلود مسیرها، کاربران را به مقصد یا اشیاء خاصی مانند نیمکت هدایت کند.
گات با اشاره به بازخورد مثبت این عینک توسط بیش از ۳۰۰ فرد نابینا در ۳۰ کشور، اظهار داشت: «شاهد راه رفتن کاربران برای اولین بار به طور مستقل و بدون عصای سفید بودیم؛ تجربه تکان دهندهای که اغلب اشک شوق را به همراه داشت.»
گات در حاشیه نمایشگاه CES ۲۰۲۵ در لاس وگاس گفت: «در این نمایشگاه یک فرد نابینا را دیدم که به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این منطقه شلوغ حرکت میکرد. در محیط چالش برانگیزی مانند اینجا که افراد زیادی حین تردد با یکدیگر برخورد میکنند کاربران نابینای این عینکها آزادانه بدون عصای سفید یا هیچ کمکی راه میرفتند. دیدن این صحنه اشکهای شادی را برای برخی به همراه داشت چرا که این نخستین تجربه راه رفتن آنها بدون کمک بود.»
لومِن در جولای ۲۰۲۴، حدود ۴ میلیون دلار بودجه از صندوق سرمایه گذاری آینده و شورای نوآوری اروپا را دریافت کرد. این شرکت دانش بنیان یک سری محدود از عینکهای خود را اواخر ۲۰۲۴ عرضه کرده، قصد دارد در سال جاری وارد بازار آمریکا شود و تا پایان سال ۲۰۲۶، ۱۰ هزار دستگاه را به فروش رسانده و این فناوری تحول آفرین را به مخاطبان بیشتری برساند.
انتهای پیام/